به گزارش مشرق، سلمان خدادادی، عضو کمیسیون اجتماعی مجلس گفت: نمی توانیم به صورت دقیق مشخص کنیم که چند نفر زیر خط فقر هستند اما افزایش بیکاری به منزله افزایش فقر است.
وی با بیان اینکه تنها راهکار مبارزه با فقر مقابله با بیکاری است افزود:در حاضر حدود 25 درصد فارغ التحصیلان بیکار و 40 درصد از افراد دارای شغل نیستند و از سویی دیگر فارغ التصحیلان دانشگاهی هیچ گونه مهارتی ندارند و به همین دلیل بیکاری این قشر بالا است.
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس با تأکید بر اینکه مطابق آمارهای غیر رسمی در حال حاضر حدود 6 تا 10 میلیون بیکار در کشور وجود دارد بیان کرد:با توجه به اینکه آمار های اشتغالزایی با تعریف مانند کار کردن یک ساعت در هفته ملاک است. بنابراین می توان گفت که تعداد بیکاران بالا است.
خدادادی با بیان اینکه جامعه ای که نرخ بیکاری بالا دارد بدون شک فقر در آن جامعه حاکم است گفت:در حال حاضر حقوق و دستمزد برخی افراد کفاف هزینه های زندگی آنها را نمی دهد.در کلان شهری مانند تهران تنها فردی می تواند یک زندگی نسبتاً عادی داشته باشد که درآمدی بیشتر از 3 میلیون تومان درآمد داشته باشد در حالی که اکنون نیروی کار حقوقی نزدیک به 1میلیون تومان دریافت می کند بنابراین در فقر به سر می برد.
وی ادامه داد: برداشت یک میلیارد و 500 میلیون دلار از صندوق توسعه ملی با هدف ایجاد اشتغال پایدار در مناطق روستایی و عشایری اقدامی مثبت در جهت کاهش فقر مردم این مناطق است. در صورتی که با نظارت درست باشد می تواند گام موثری در بهبود وضعیت نیازمند و ایجاد کسب و کار روستایی و رونق مراکز جدید تولیدی باشد.
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه 90درصد بودجه کشور صرف هزینه های جاری می شود ادامه داد: در چنین شرایطی به هیچ وجه نمی توان با 10 درصد مابقی سرمایه گذاری مناسبی را بهبود وضعیت اشتغال به کار گرفت. بنابر این ضرروت دارد با یک نگاه دقیق و کارشناسی سیاست گذاری های اشتغال زایی صورت گیرد. مشاغلی باید هدف گذاری شود که اشتغال پایدار ومولد را به همراه داشته باشد.